2019. szeptember 18., szerda

Kovászos pizza, kecskesajttal, Othelló szőlővel


Este aktív kovászt készítek, ami 1 evőkanál BL80 anyakovászból, 12 dkg teljes kiőrlésű rozslisztből és 8 dkg vízből áll. Alaposan összedolgozom és reggelig (kb. 8 óra) a konyhapulton, letakarva hagyom.

Reggel:
60 dkg BL80 lisztet 60 fokos vízzel leöntök és hagyom állni 1-2 órát. Majd ezt követően dagasztom hozzá a meglévő kovászt. A dagasztás utolsó fázisában 2 teáskanál sót, és 2 evőkanál olívaolajat adok hozzá.

A tésztát kiolajozott tálba rakom és 30 percenként háromszor meghajtogatom. Ezután hűtőbe kerül 24 órára.

Másnap a tésztát 4 részre osztom, és lisztes kézzel gombócokat formázok. Ez így pihen 1 órát. Ha az idő letelt kör alakúra nyújtom, gazdagon megrakom a kívánt feltéttel és 250 fokon 15 percig sütöm.

A képen látható pizzára tejföl alap, füstölt hal, körte, Othelló szőlő és kecskesajt került.

Felirat hozzáadása


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése