Friss kecsketejből készülnek sajtjaink és tejtermékeink. A sózás csak parajdi sóval történik, a fűszerek legtöbbje kertünkből kerül hozzáadásra.
Nem nagy gazdaság a miénk, három fejős kecskénk van jelenleg, de annál nagyobb odafigyeléssel tudjuk őket gondozni.
Tavasztól őszig frissen kaszált zöldet esznek és mivel nincs saját legelőnk naponta viszem őket a dűlőbe legeltetni. Míg legelnek van időm nézegetni milyen növényeket fogyasztanak: sóska, kamilla, cickafark, parlagfű, aranyvesszőfű, akácfavirága, bodza, vadárvácska, ligetszépe, kecskeruta, pongyola pitypang, pásztortáska, gyepűrózsa szinte kivétel gyógynövény, s ami a kertből kikerül: napraforgó, körömvirág, kapor, tárkony stb. ezek hatóanyagai mind-mind jelen vannak a tejben.
|
Teafüvön és rozmaringon füstölt sajt |
|
Citromos borssal szórt sajt |
|
Aszalt paradicsomos friss kakukkfűvel |
|
Natúr lágy sajt
|
|
Fűszeres lágy sajt |
|
Natúr joghurt |
|
Pácolt fokhagymás sajt |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése