2013. február 17., vasárnap

Vajban sült rozmaringos nyúl hagymaágyon

Ez a Tibi receptje,  és ezt a rendkívül finom sültet ő szokta elkészíteni.

Hozzávalók:
1 egész nyúl (feldarabolva, kivétel a nyakától a bordáig, én ebből levest szoktam készíteni)
2 db teavaj
10-12 db közepes fej hagyma
5-6 db répa
1,5 kg krumpli
friss rozmaring és kakukkfű
só, bors

A hagymát héjától megszabadítjuk, szárára vágjuk és az egyik teavajon szalma sárgára pirítjuk.
A krumplit hámozás után, vastagabb karikára, a répát szintén megpucolva kb. 2-3 cm-es darabokra vágjuk.

A sütéshez mi öntött vas edényt vagy pataki tálat használunk, ennek aljára rakjuk a megpirított hagyma felét.
Aztán a fele krumplit, répát vegyesen sózva, borsozva. Erre jön a hús sózva, borsozva, megszórva friss rozmaring- és kakukkfűvel gazdagon.
Ezt követi a maradék hagyma és végül a tetejére a maradék krumpli, répa vegyesen sózva, borsozva.
Ennek tetejére jön a másik teavaj felszeletelve, majd a sütőedény, vagy tál oldalánál egyenletesen aláöntünk 2,5-3 dl vizet, és lefedjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 2-2,5 óráig sütjük.







Ezt a receptet, természetesen kecskehússal is elkészítettük már, lásd a Haza Húzó c. műsorban. Ez esetben tovább sütöttük kb. 2,5-3 órán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése