A nyúlmáj megsütve vaj puha, mellékíz mentes, számomra a libamájjal egyenértékű finomság.
Ez a recept egy gyorsan, könnyen elkészíthető étel.
Hozzávalók:
3 nyúlmáj (amit egyenként 3-4 darabra vágtam)
3 db alma
40-50 dkg burgonya
zsír vagy olaj (a burgonya kisütéséhez)
3-4 dkg vaj
majoranna, só, bors
A burgonyát meghámoztam, hosszanti vastagabb csíkokra vágtam, és sós vízben félig megfőztem. A vizet leöntöttem róla, s forró zsírban egy serpenyőben ropogósra átsütöttem, sóztam.
A májat miután átmostam, lecsurgattam, bepaníroztam. Szintén zsírban aranybarnára sütöttem, s forrón sóztam, borsoztam, majorannával megszórtam.
Az almát megmostam, s héjával együtt vastagabb félhold alakúra vágtam. A vajon átpároltam pár perc alatt.
Nagyon fincsi lehetett.Egyszerű és nagyszerű.
VálaszTörlés