2014. február 3., hétfő

Banános nyaflaty

Nyaflaty névvel szoktuk illetni azt süteményt, aminek vagy elfelejtettük a nevét, vagy maga a recept saját találmányunk.


Roppant egyszerű, nagyon finom, elkészíthető csokimázzal vagy anélkül.

Hozzávalók:
20 dkg cukor
25 dkg vaj (szigorúan VAJ!)
4 db banán
4 db tojás
30 dkg liszt
1 cs sütőpor (én újabban szódabikarbónát használok)

A cukrot a vajjal habosra keverjük. Az eredeti recept szerint ehhez jön a 4 db egész tojás és a feldarabolt, villával összetört banán, amit szintén tovább keverünk, míg jól elvegyül benne minden összetevő.
Jöhet a liszt és a sütőpor.
Kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsibe önjük és 190 fokon 17-20 percig sütjük.

Ha csokimázzal készítjük nem kell más hozzá csak 1 tábla jó minőségű étcsokoládé, amit felolvasztunk és a kihűlt süteményünkre kenünk, díszíthető még további 1 db banánnal.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése