2015. október 6., kedd

Dióval töltött aszalt szilva

Egy baj van vele: hamar elfogy..:-)

Teljesen egyszerű dolog aszalni, ha kemence híján van légkeveréses sütőnk. Idő kell hozzá, jó sok, rá kell szánni egy napot.
Megmostuk a szilvát, kimagvaltuk és a közepébe egy fél dióbelet raktunk, úgy, hogy a szilvánk ne váljon ketté.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe raktuk. Érdemes egyszerre több tepsit is behelyezni a sütőbe, így időt, energiát spórolunk. Ez esetben a tepsiket cserélgetni kell, ami fent az lent és így tovább.

80-100 fokon aszalunk. Akkor lesz készen, mikor már kezd ráncosodni a héja, és láthatóan összeszikkadt, de csak annyira, hogy nem legyen túl ropogós, maradjon egy kis puhasága. Ez szilva fajtájától is függ.


A szilvalekvár főzés sem ördöngösség.
Egy korábbi bejegyzésben már írtam róla.
http://apafaimanufaktura.blogspot.hu/search/label/Szilvalekv%C3%A1r

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése