Egy főzés nélküli gyümölcsleves szezonális gyümölcsökkel:)
Hozzávalók:
1/4 görögdinnye
3-4 db őszibarack
3-4 db alma
1 l narancslé (ha lehet 100%-os)
1,5 dl tej
2 kis doboz natúr joghurt
1 kk. fahéj
3-4 db szegfűszeg
3-4 ek. cukor (ízlés szerint akár elhagyható is)
A gyümölcsöket kockára vágjuk és egy nagyobb tálba rakjuk.
A narancslevet, a tejet, a joghurttal, cukorral, fahéjjal jól összekeverjük. Ráöntjük a gyümölcsökre, pár darab szegfűszeget még ízesítésként belerakunk.
Legalább 2-3 órára a hűtőbe tesszük, hogy egyrészt hideg legyen a levesünk, másrészt az ízek jól összeérjenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése