Minden évben - már ha hamar észbe kapok - szedek zsenge szőlő- és tormaleveleket.
Frissen is használom tölteni, de fagyasztani is lehet a téli hónapokra kisebb adagokban.
Hosszú évek óta sütőben főzöm-sütöm a töltött káposztát.
Pontos receptem nincs, de főszabályként ezeket alkalmazom:
- egy sütőbe való, fedéllel ellátott lábosba rakom a "káposztákat"
- vegyesen töltöm a sertéshúst kelkáposztába, szőlő- és tormalevélbe
- rizs helyett gerslit használok
- a betöltött káposzták közé hagymát vágok karikára
- alaposan megszórom vágott friss kaporral (a töltelékbe is rakok)
- egy kis füstölt hús, vagy kolbász igen feldobja
- kb. 2 dl paradicsomlével meglocsolom
- az egészet felöntöm vizzel és fedő alatt kb. 3 óráig fő, majd leveszem a fedőt és még kissé pirítom a tetejét
Nagyon finom, különleges ízeket fogtok tapasztalni. Elmondhatom, hogy aki nálunk ebből már evett, emlegeti is:-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése