2013. március 17., vasárnap

Tojáslikőr

Tojáslikőr libatojásból, házi bio törköly pálinkából :)


Gyerekkorom emlékei szerint a húsvéti menü elengedhetetlen része volt a tojáslikőr. Nem a férfiak kedvence, de mi lányok, asszonyok szeretjük:)

Ez az eredeti recept, ha kedvet kapnátok hozzá::
0,5 l tej
5 tojássárgája
40 dkg cukor
2 cs vaníliás cukor
1 evőkanál rum
3,75 dl vodka

A felvert tojássárgájához hozzákeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot. Habosra kikeverjük. Lassan, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lehűtött, előzőleg felforralt tejet. A vodkával és a rummal ízesítjük.
Kb. két hétig hűtőben tárolható, de ki tartogatná ezt a finom itókát ennyi ideig?:)))))


1 megjegyzés: