2013. április 3., szerda

Töltött kecskeborda

Ha húsvét, akkor töltött kecskeborda, ez az utóbbi két évben nálunk elmaradhatatlan.
Melegen, hidegen egyaránt fantasztikus fogása lehet húsvéti asztalunknak.


 
A töltelék:
3 db szikkadt zsemle
3 db tojás
2 nagy cikk fokhagyma
só, bors, pirospaprika ízlés szerint
apróra vágott friss petrezselyem (1 jó bő csokorral)

A zsemlét vizbe áztatjuk, hogy megpuhuljon. Ha ez megtörtént, kicsavarjuk belőle a felesleges vizet, egy tálba rakjuk, s hozzáadjuk a fenti alapanyagokat. Alaposan összedolgozzuk.

A kecskeborda mindkét oldalát besózzuk, borsozzuk, majd ketté hajtjuk, s egy oldalát kihagyva összevarrjuk, vagy hústűvel megtűzzük. A kihagyott oldalon belerakjuk a tölteléket, majd a borda ezen részét is összevarrjuk.

Tűzálló edénybe (aminek fedője is van, ha nincs mindenképp alufóliával le kell takarni a húst) rakjuk, aminek aljára egy ujjnyi olajat, vagy zsiradékot rakunk. Kb. 1 bögre vizet aláöntünk, ami segíti, hogy húsunk megpárolódjon.
A hús zsengeségétől függően min. 2-3 órán át, ha öregebb húsunk volt 3-4 órán keresztül is szükséges sütni.


Hidegen tálaltuk :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése